KLIMCHI x VILA SILENTA

Po náročné rekonstrukci byla odborné veřejnosti představena Vila Silenta z roku 1912. David Raiser, CEO developerské skupiny SOLO Praha, která za projektem stojí, říká: „Hřebenky jsou skrytá perla Prahy. Od začátku jsme věděli, že se pokusíme zachovat maximum původních prvků, nebo ty zničené nahradit jejich replikami. Uvědomovali jsme si však, že standardy dnešního života jsou úplně někde jinde.“

Autorem rekonstruovaného domu byl architekt František Kavalír, žák Jana Kotěry. Vila Silenta, stojící v blízkosti dalších modernistických památek, zaujme svým výhledem na Prahu. „Chtěli jsme nezničit původní krásu, ale přenést vilu časem do roku 2024, aby se v ní krásně žilo,“ dodává Raiser.

Náročná rekonstrukce vyvrcholila týdenním otevřením (open house) pro odbornou veřejnost a potenciální zájemce, při němž developer představil také interiéry. Na jejich vybavení spolupracoval s renomovanými značkami jako německý Rolf Benz, česká sklárna Brokis a výrobce koupelnových armatur Gessi.

Zvláštní čest zdobit vilu na slavnostním otevření mělo také naše sklo. Eva Raiser nás oslovila a společně jsme vybrali sklo, které ladí do stylu Vily Silenta.

Vila nyní čeká na svého nového majitele.

Na projektu se podíleli: